Hjem > Nyheder > Industri nyheder

Dubbel kajak operation færdigheder

2022-06-16

Den største vanskelighed ved dobbeltkajak er koordination. I tilfælde af fuld kommunikation er der 2 grundlæggende punkter at mestre:
1. Folkene bag styrer det større billede
Personen foran styrer frekvensen. Personen, der sidder bagerst, bør styre kajakkens retning og til enhver tid lave finjusteringer af retningen (du kan bruge kajakkens ror, feje pagajen osv. Men for ikke at påvirke farten, er det anbefales at bruge padle-sweep-teknikken). Frekvensen styres af personen foran.
Derfor kan den bagerste ikke opfordre eller brokke sig over den foranstående (det er ofte det kerneproblem, tandemkajakker støder på. Den bagerste føler, at personen foran er for langsom eller doven, og personen i front er konstant Du har mistanke om, at sidstnævnte er doven), men juster din rorytme efter rytmen i den foranstillede roning.
Det eneste krav til personen foran er, at de skal ro skiftevis til venstre og højre, og ikke kan se den forkerte retning, bare klik til venstre og højre et par gange. På denne måde kan roerne bagerst ikke samarbejde, og det er nemt at stryge pagajen, Og jo mere du tegner, jo mere kaotisk bliver det.
De forreste roere skal huske på, at det er dit ansvar at holde rytmen og skiftevis venstre og højre, andre retningsjusteringer skal gentages i detaljer for de bagerste roere.
2. Styring af retning
Styring er en væsentlig årsag til forvirring i roning for mange tandemkajakker.
Dette er et teknisk problem. Der er mange måder at styre retningen af ​​en enkelt-person kajak, men der er generelt tre effektive kontrol retninger for en dobbelt-person kajak: tyngdepunkt justering kontrol; hæk ror kontrol; padle sweep kontrol.
Tyngdepunktets justering og kontrolretning kræver samarbejde af 2 personer. Hvis retningen skifter til venstre, skal den justeres til højre. I dette tilfælde flytter de 2 personer tyngdepunktet til venstre på samme tid, og samtidig padler venstre normalt, vil kajakken naturligvis bevæge sig til højre justeret.
Fordelen ved denne metode er, at den er enkel. Der er slet ingen grund til at forstyrre rytmen, og de små forhindringer, der dukker op foran, kan omgås ved at justere tyngdepunktet 1-2 gange.
Hakterroret på en kajak er enklere og styres af den bageste padler alene. Det er ønskeligt at styre dertil, og at placere pagajen bag båden derovre for at danne et ror.
Det skal bemærkes, at når pagajen sættes i, skal den bagerste hånd rettes ud, og pagajens side placeres i en ret vinkel.
Denne metode er også meget praktisk og effektiv til afvigelseskorrektion. Men ulempen er, at det vil sænke hastigheden.
Fejehjulskontrol kan betjenes af to personer sammen eller af én person.

Kort sagt kræver tandemkajak mere kommunikation og tillid mellem 2 padlere. Samtidig kræver det også mere øvelse på nogle grundlæggende teknikker. Jeg tror på, at du vil lykkes!




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept